Redmi 9T incelemesi!




 Selamlar KarBay Teknoloji okurları!

Bugün sizlere ortalama 2 ay boyunca kullanmış olduğum Xiaomi Redmi 9T'den bahsedeceğim.

Öncelikle, hafıza seçenekleri ve fiyatına bakalım.

Telefonun 64 ve 128 olarak 2 adet hafıza seçeneği mevcut. 64 GB'lık versiyonunun fiyatı 2771 TL, 128 GB'lık versiyonunun fiyatı ise 3003 TL olarak geçiyor.


Ben bu incelemede 64 GB'lık versiyonundan bahsedeceğim.


Telefon, normal bir telefon kutusu olarak geliyor. Kutu içeriğinde bir adet şarj başlığı, bir adet şarj kablosu, telefon kılıfı, garanti kağıtları ve telefon çıkıyor.


Telefonun 4 GB RAM'i var, ekranı ise 6.53 inç.


Hem telefonda, hem de şarj aletinde hızlı şarj desteği mevcut. Diğer şarj aletlerinde henüz denemedim. Hızlı şarj ile 18 W'a kadar elektrik çekebiliyor.


Telefona çift hat takabiliyorsunuz, aynı zamanda 4.5 G desteği mevcut. 5 G desteği mevcut değil. Telefonun işlemcisi 2.0 GHz olarak geliyor, işlemci modeli Qualcomm Snapdragon 662. İşlemci 8 çekirdek, aynı zamanda 11 nm ve 950 MHz GPU hızı mevcut.


Telefonda arkada 4, önde ise 1 adet kamera mevcut. Arkadaki kameranın biri 48 MP, biri makro, biri manzara, diğerini bilmiyorum. Arka kameralar ile 1080 P ve 720 P 30 FPS kayıt alabiliyorsunuz. Ön kameramız ise 8 MP ve 1080 P 30 FPS destekliyor.


Bataryamız 6000 mAh. TYPE-C bir şarj soketi mevcut. Telefonda kablosuz şarj yok ve bataryası değişebilir değil.


Oyun performansına gelecek olursak, herhangi bir 3. parti yazılım kullanmadığınız takdirde ısınma az, ve şarj ömrü de yüksek. Ancak 3. parti bir yazılım kullanarak oyunun grafik ayarlarıyla oynadığınızda ısınma artıyor, şarj ise daha hızlı bitiyor. Onun dışında ısınması da az.


Telefonun ön ekranı 6,53 inç ve IPS bir panele sahip. Ekran maksimum 60 HZ destekliyor. Ön kamera ise damla çentik şeklinde. Arka tarafta kameralar telefonun sol üstünde yer alıyor, onun dışında arka taraf hiçbir şekilde parmak izi tutmuyor. Telefonun sol altından sol üstüne doğru, kabartmalı bir Redmi yazısı mevcut.


Telefonun sol tarafında sadece SIM yuvası mevcut. Sağ tarafında güç tuşu, ses açma ve kapama tuşu mevcut. Parmak izi okuyucu, güç tuşuna gömülü halde geliyor.


Telefonun alt kısmında bir adet mikrofon, bir adet hoparlör, bir adet şarj soketi mevcut. Üst kısmıında bir adet hoparlör, bir adet mikrofon ve bir adet de kızılötesi sensör mevcut. Ön ekranda kameranın üstünde ise ahize mevcut.


Telefonu hiç kullanmadığınız takdirde çok uzun süre şarj dayanabiliyor. Şarjının %0'dan %100'e olması ise ortalama 1 saat.

0 Yorumlar